Sikret ny millionavtale

De ansatte hos Hexagon Ragasco kan gå inn i julen med visshet om at 2017 blir et meget produktivt år.

Artikkelen er hentet fra Oppland Arbeiderblad.

Torsdag tikket det inn en børsmelding om at selskapet Hexagon Ragasco i Raufoss Industripark har mottatt en stor ordre fra selskapet Woqod i Qatar.
Det handler om salg av lette LPG-sylindre, eller komposittbeholdere, til en verdi av 8,9 millioner euro. I norske kroner er det i overkant av 80 millioner kroner.
Woqod er den ledende leverandør av tilsvarende produkter i Qatar.
- Woqod skal bytte ut alle sine gamle beholdere, sier daglig leder Skjalg Sylte Stavheim.

Girer opp
I november sikret bedriften seg en liknende avtale til en verdi av 41 millioner norske kroner. I 2014 inngikk også selskapet en stor avtale i Qatar.
OA snakket med en godt fornøyd daglig leder Skjalg Sylte Stavheim torsdag ettermiddag.
- Det er klart at dette er en meget god ordre for oss. Dette er et engangstilfelle. Nå rigger vi opp og kjører seks skift. Vi skal kjøre på skikkelig i 2017 og produksjonen vil også gå for fullt i sommerferien, sier Staveheim.

Betyr mye
Ordren skal leveres til Qatar i løpet av andre halvdel av 2017. Ordren som ble offentliggjort i november skal leveres første halvår.
Daglig leder Skjalg Sylte Stavheim opplyser til OA at Qatar-avtalen utgjør omtrent 20 prosent av neste års omsetning.
Dette må vel være en flott "julegave" til både ledere og ansatte?
- Absolutt. Dette er veldig gledelig for oss. avtalen styrker bedriftens framtidsutsikter og setter alle våre operatører i full sving, sier Stavheim

Langsiktig arbeid
Skjalg Sylte Stavheim forteller at denne og tidligere avtaler med Qatar er resultat av tålmodig innsalg og arbeid i landet.
- Det handler om å komme i posisjon med produktet vårt. Vi har nok jobbet seks eller sju år for å komme i posisjon i Qatar. Det handler om å bygge tillit. Produktet skal gjennomgå mye testing og godkjennes i flere instanser, sier den daglige lederen.

Tålmodighet er en dyd
Stavheim forteller at han hadde en god følelse på at avtalen skulle komme i havn.
- Man er jo ikke hundre prosent sikker før ordren er mottatt, påpeker han.
Tålmodighet og langsiktighet er to nøkkelord for selskapets internasjonale aktivitet.
- Det aller meste handler om tålmidighet. Man kan selvfølgelig være heldig av og til, men i det lange løp handler det om å bygge tillit over tid, sier han.
Skjalg Sylte Stavheim kan også fortelle at Hexagon Ragasco har hatt bra framgang med å inngå avtaler med bedrifter i Chile og Uruguay.
Dermed ligger det til rette for et travelt og godt år i Raufoss Industripark.