En liten verdensnyhet fra Raufoss

Gjennom det siste året har selskapet ARWI High-Tech Coatings Raufoss AS (AHTC Raufoss AS) og Plastal AS jobbet iherdig med et prosjekt og etablering av et pilotanlegg for vakuummetallisering (PVD) av plastdetaljer på Raufoss. Metoden baseres på en annen og "grønn" teknologi sammenlignet med tradisjonell forkromming. Den første godkjennelsen er mottatt fra bilindustrien, og optimismen er stor.

AHTC Raufoss AS (som har utspring fra tidligere Arwi) og samarbeidspartneren Plastal AS driver prosjektet i Bygning 68 i Raufoss Industripark. Samarbeidet har altså resultert i en ny teknologi, foreløpig bare for småskalaproduksjon.
AHTC Raufoss har utviklet et belegg kalt Artex som er spesielt utviklet for forkromming av eksteriørkomponenter i plast. Tidligere har forkromming av plast stort sett begrenset seg til reflektorer i lyktene samt for interiørdetaljer. Nå tilfredsstilles vedheft, slitestyrke og utseende også for bruk på blanke eksteriørdetaljer.

Miljømessig er den nye teknologien å betrakte som "grønn" sammenlignet med bruk av seksverdig krom som brukes ved tradisjonell forkromming av plast, og som trolig vil måtte fases ut i 2017 etter pålegg fra EUs miljømyndigheter.

Plastals folk på Raufoss har tatt Artex-belegget et skritt videre og tilpasset det til PP substrater. Ragnar Sandmark, som er leder for Engineering Service hos Plastal på Raufoss, sier til Plastforum at dette er en aldri så liten verdensnyhet. Han røper også at belegget møter Volvo Cars TB-krav for PVD-belegg.
- Vi er i stand til å belegge komponenter selektivt med kromutseende. Dette er ikke mulig for eksteriørkomponenter med tradisjonell forkromming. Vi tror dette kan åpne nye muligheter for kost- og vektbesparelser innenfor vårt felt, sier Ragnar Sandmark.

Fortsatt gjenstår mye arbeid med testing, validering og ytterligere optimalisering av Artex-belegget. Men arbeidet går fremover og testing foregår nå også mot flere bilprodusenter. Om alt går som man håper er planen å bygge et nytt produksjonsanlegg på Raufoss basert på den nye teknologien.

Artikkelen er hentet fra Plastforum.