Norges smarteste industribedrift?

Hexagon Ragasco har gjennom innovativ teknologibruk økt sin produktivitet med 80 prosent over ti år. Opplandsbedriften er en av flere norske industribedrifter som kjemper om tittelen "Norges smarteste industribedrift".

Å øke produktiviteten står høyt på den politiske agenda og på næringslivets agenda. Gjennom kampanjen Norges smarteste industribedrift vises frem hva landets dyktigste bedrifter allerede gjør for å jobbe smartere og mer effektivt ved å ta i bruk ny teknologi. Kampanjen skjer i samarbeid med Siemens.

- Vi jakter på de som har kommet lengst i å ta i bruk teknologi for å styrke egen produktivitet, sier Håkon Rem, divisjonsdirektør i Siemens.

Hexagon Ragasco er en slik bedrift. 10. februar fikk de besøk av både ordføreren, representanter fra Norsk Industri og ledere i Siemens. Selskapet, som er verdensledende produsent av kompositt propanbeholdere, har alltid vært opptatt av teknologiutvikling og forbedring. Kostnadskrav fra det globale markedet gjorde at Hexagon Ragasco måtte tenke smart.

Ved å ta i bruk teknologiske løsninger som avanserte styringssystemer, roboter og gripere, samtidig som de foretok store maskininvesteringer, økte de produksjonskapasiteten og effektiviteten. Over en periode på ti år har de redusert produksjonstid per beholder fra 74 sekunder til 14 sekunder. Dette tilsvarer en produktivitetsvekst på 80 prosent.

- Produktivitetsvekst har vært avgjørende for vår virksomhet. For ti år siden produserte Hexagon Ragasco 250.000 beholdere per år. I dag er kapasiteten på 1,5 millioner per år, og vi selger til et globalt marked. Denne veksten ville vært umulig uten betydelige investeringer i moderne teknologi og dyktige medarbeidere, sier Skjalg Sylte Stavheim, adm.dir. i Hexagon Ragasco.

Les mer på norskindustri.no.

Les også på tu.no.